Fulltegnet Polentur

Publisert dato: 2. november, 2017

Turen som Historielaget arrangerer til Polen i april er fulltegnet. Er vi heldige, får vi oppleve å møte en deilig og varm vår på vår vei fra Gdynia via Gdansk til Torun, Warszawa, Krakow og Berlin på vei hjem.

Fra middelalder til nåtid – gjennom krig og fred. Det er temaet for turen som går fra 4. til 12. april 2018.

Vi reiser onsdag 4. april og blir borte i ni dager. Vi tar ferge fra Karlskrona i Sverige til Gdynia og besøker den vakre middelalderbyen Torun, som står på UNESCOS verdensarvliste. (Bildet til høyre) På veien dit blir det besøk på verdens største murbygning, slottet i Malbork.

Warszawa hører naturligvis med på programmet. Her blir det både guiding og en hel dag på egen hånd. Fra Warszawa går turen til Krakow, med stopp i den vakre byen Czestochawa og i saltgruvene. Dagen etter blir det utflukt til Auschwitz og Birkenau.
Hjemturen legger vi om Berlin, med overnatting og tid på egen hånd der, for å ta fergen fra Kiel. Da er folk hjemme igjen i Røyken på formiddagen torsdag 12. april.

 

Her er det detaljerte programmet:

Onsdag 4. april  Hjemstedet – Karlskrona.

Turen i dag går gjennom Sverige til den sydlige delen hvor Karlskrona er dagens mål. Det blir lunsj underveis. Vi seiler med Stena Line gjennom natten til Gdynia i Polen.
2 sengs inv. lugar. Middag.

Torsdag 5. april  Gdynia – Gdansk – Torun

Frokost om bord før ankomst. Vel i bussen fortsetter vi til Gdansk. Her møter vi vår lokale guide som blir med i Gdansk og vider til Malbork. Vi husker Lech Walesa som sto i spissen for arbeideropprøret og navnet ”Solidaritet” var i en periode på alles lepper.
Vi fortsetter innover i landet til verdens største murbygning, slottet Malbork som står på UNESCOS verdensarvliste. Det blir lunsj på Restaurant Piwniczka. Videre kjører vi gjennom noe av Polens vakreste landskap og kommer etter hvert til verdensarvbyen Torun hvor vi sjekker inn på hotell Mercure Torun Centrum. Felles middag.

Fredag 6. april  Torun - Warszawa.

Frokost og avreise med en liten runde i byen. Vi kjører sør-østover til Warszawa som ble hovedstad i 1596. ca. 2.5 time. Ved ankomst møter vi vår lokale guide som viser oss byen som under krigen ble omtrent jevnet med jorden. Etter gamle tegninger er gamlebyen bygget opp igjen så identisk at selv polakker lar seg forbløffe, er det mulig? Her er kongeslottet, domkirken, markedsplassen og den gamle by for å nevne noe.
Ettermiddagen blir til egen disp. Felles middag på kvelden. Novotel Warszawa Centrum.

Lørdag 7. april  Warszawa.

Lang og god frokost. Dagen i dag er din til å utforske byen nærmere. Lunsj på egenhånd.
På kvelden blir det middag på Cukiemia i Restauracja ”Smaki Warszaway”
Folkloreshow.

Søndag 8. april   Warszawa – Krakow.

Frokost og avreise. På veien til Polens vakreste by, verneverdig som sammen med Bergen i år 2000 ble valgt som europeisk kulturby. På veien ser vi også ”Den sorte madonna” i Czestochowa. Før innsjekk i Krakow besøker vi en av Polens største turistattraksjoner, saltgruvene i Wieliczka. Langt under jordens overflate ser vi bl.a. en underjordisk kirke laget i kalkstein. Gruvens historie går tilbake til middelalderen og består av over 300 km. gruveganger. Så kjører vi inn i Krakow og sjekker inn på hotellet for 2 netter. Mercure Krakow Stare Miasto. Middag. Kanskje en liten tur inn i kjernen av gamlebyen før kvelden er ferdig.

Mandag 9. april  Krakow - Auschwitz

Lang og god frokost. Kl. 10.00 kjører vi til Auschwitz & Birkenau. (ca. 1 time) En av de mest kjente og verste av Hitler regimets dødsleirer. Det blir et sterkt møte gjennom film, historie og ikke minst selvsyn, brakker, ruiner av gasskammer etc. Lunsjpakke. Tilbake i Krakow blir det en guidet runde i ”Gamlebyen” Krakow var en gang Polens hovedstad, vi ser Mariakirken, slottet Wavel, opplever markedsplassen med muligheter for en god handel.
På kvelden blir det 3 retters middag med folkloreshow på Restaurant Morskie oko.

Tirsdag 10. april   Krakow – Berlin.

Frokost og avreise. Vi fortsetter nordover forbi Katowice og Wroclaw mot den tyske grensen som vi krysser ved Forst. Lunsj underveis ikke inkl. Berlin er igjen hovedstaden i det tyske riket. Vi kjører en interessant runde i byen, får med de mest kjente severdigheter som Alexander Plass, den 1 km. lange dekorerte muren, Bernauer strasse, en av grensepostene mellom øst og vest. Vi kjører Unter den Linden, ser Berlinerdomen, Riksdagen, Brandenburger Tor, m.m. Det blir litt tid på egenhånd i sentrumsområdet i gamle Vest Berlin. Til avtalt tid blir det innsjekk for mat og overnatting. Park inn by Radisson Berlin.

Onsdag 11. april   Berlin - Kiel.

Frokost og tidlig avreise. I dag går turen nordvestover mot Kiel hvor det er avgang med Color Line kl.14.00. Det er aftensbuffet kl.17.30. Kvelden er din sammen med gode reisevenner. Det er show kl. 19.00 og 21.00.

Torsdag 12. april    Oslo - Hjemstedet.

Mens båten seiler inn den vakre Oslofjorden spiser vi en god frokost. Ankomst kl. 10.00.
Vi samles i bussen og setter kursen for hjemlige trakter.

Pris kr 11.400,- per person som inkluderer:
• Bussreisen med 4**** turistbuss
• Reiseleder fra Røyken Historielag
• Stena Line Karlskrona – Gdynia. Dobbel inv. lugar. Aftensbuffet og frokost
• 6 hotellovernattinger i dobbeltrom, middag og frokost
• Lokalguider ifølge program
• Inntredener ifølge program
• Folklore i Warszawa og Krakow
• Color Line Kiel – Oslo. Inv. 3 *** lugar
• 1 aftensbuffet inkl. drikke + frokost
Tillegg for:  Enkeltrom kr 1900,-
  Enkel lugar kr 1300,-
  Utvendig lugar kr 800 pr lugar