Røyken Historielag

Røyken Historielag gjør en viktig frivillig innsats for lokalsamfunnet, storsamfunnet og kommende generasjoner. Ved å registrere og informere om kommunens arkeologiske kulturminner og kulturmiljøer, ivareta bygninger, redskaper, skrifter og bilder fra svunnet tid og fortelle enkeltmenneskers historie gjennom intervjuer publisert i lagets årbøker og i medlemsbladet Bygdemagasinet. Gjennom dette arbeidet medvirker laget til at nye generasjoner settes i stand til å føre en nødvendig og skapende dialog med fortiden.

Nyheter

Velkommen til temamøte om kniv

Knivklubben i Røyken ble stiftet i 1990 og består av medlemmer med generell interesse for norske knivtradisjoner og bygge egne kniver.

Les mer

Minneord om Frøydis Christoffersen

Røyken historielag har mistet en av sine mest trofaste støttespillere. Æresmedlem Frøydis Christoffersen døde på Bråset bo og omsorgssenter 28. oktober 2023 og bisettes i Asker kapell 14. november.

Les mer

Smiekurset innfridde

– Smiekurset til Røyken Historielag innfridde alle forventningene våre. Dette kan anbefales til alle som har lyst til å få et innblikk i en morsom hobby.

Les mer

Folksomt på Kulturhistorisk vandring på Spikkestad

De historiske vandringene historielaget har gjennomført i 2023, kan ikke omtales som noe annet enn en suksess. På Spikkestad kom det ca 130 personer til den historiske vandringen som fant sted søndag 8. oktober.

Les mer

Historisk kulturvandring i Åros

Søndag 10. september er det kulturhistorisk vandring i Åros i regi av Røyken Historielag. Start ved REMA 1000 klokken 13.00.

Les mer

Bli med på en ny Oldtidsmarsj!

Søndag 17. september arrangerer Røyken Historielag turmarsjen ”fjordimellom” fra Gullaug til Slemmestad for 32. gang. I år er den berømte ertesuppa på Mellombø tilbake!

Les mer

Historisk dag for hele familien

Søndag 27. august arrangerer Røyken Historielag «Historisk Dag» på Hernestangen. Fra 11.00 til 16.00 er det mange aktiviteter for store og små, med salgsutstillinger og demonstrasjoner.

Les mer

Bli med på guidet tur i Hyggen

Røyken Historielag arrangerer guidet tur i Hyggen torsdag15. juni kl 18 00.

Les mer

Anne Elisabeth Myrvang fikk hederstegnet

Anne Elisabeth Myrvang fikk hederstegnprisen overrakt av avtroppende styreleder Per Olav Berg under årsmøtet til Røyken Historielag.

Les mer

Bjørn Eric Hansen nytt æresmedlem

Bjørn Eric Hansen ble utnevnt til nytt æresmedlem i Røyken Historielag på årsmøtet 23. mars.

Les mer

Aktiviteter

NY PRIS på gave til de som har alt

NY PRIS! - Kjøp to bind av «Bygda og menneskene» for kr 250,-. 

Les mer