Røyken Historielag

Røyken Historielag gjør en viktig frivillig innsats for lokalsamfunnet, storsamfunnet og kommende generasjoner. Ved å registrere og informere om kommunens arkeologiske kulturminner og kulturmiljøer, ivareta bygninger, redskaper, skrifter og bilder fra svunnet tid og fortelle enkeltmenneskers historie gjennom intervjuer publisert i lagets årbøker og i medlemsbladet Bygdemagasinet. Gjennom dette arbeidet medvirker laget til at nye generasjoner settes i stand til å føre en nødvendig og skapende dialog med fortiden.

Nyheter

Historielaget gjester Mulens kafé

Røyken Historielag er invitert til Mulens kafé torsdag 13. april kl. 18.00. Da kan du høre at Røykens industrihistorie handler om mer enn sementfabrikken på Slemmestad.

Les mer

Nye veinavn vedtatt i Slemmestad

Formannskapet i Asker har enstemmig vedtatt innstillingen om nye veinavn i Slemmestad sentrum.

Les mer

ÅRSMØTE 2023 - med korrekte dokumenter

Røyken Historielag inviterer til årsmøte 2023 på Kornmagasinet 23. mars kl 19.00. Nå er alle dokumentene lagt ut.

Les mer

Historielaget på tur til Lübeck er avlyst

I samarbeid med Th. Liens Turistbusser skulle Røyken Historielag arrangert tur til Verdensarv-byen Lübeck fra 1. til 6. juni. Turen er avlyst på grunn av for liten interesse.

Les mer

Vi trenger flere

Mandag 9. januar kl 18.00 inviterer Røyken Historielag til informasjonsmøte på Kornmagasinet. Vi trenger flere som kan tenke seg å bidra til driften av Historielaget.

Les mer

Mye latter på julemøtet

Folkeminnegranskeren og mannen bak 46 bøker siden 1996 om vinteridrettshelter, tatere, hverdagsstrevere, norske utedoer og Ørkenen Sur i New York besøkte Kornmagasinet 8. desember. Latteren satt løst. Thor Gotaas i samtale med Historielagets Tor Kise Karlsen ble en humoristisk reise. 

Les mer

Her kan du kjøpe årets Røykenkalender

Røykenkalenderen er for lengst blitt et ettertraktet samlerobjekt. Her får du en oversikt over hvor du kan sikre deg årets kalender, og samtidig støtte Røyken Historielag.

Les mer

Medlemsmøte om tog og bunad

Felles medlemsmøte for Røyken Historielag og Heggedal og omegn historielag frister til gjentagelse. Denne gang var det jernbanejubileum og bunad på Asker museum.

Les mer

Snart kommer årets Røykenkalender!

Det har alltid vært Røyken Historielag som har utgitt Røyken-kalenderen, eller vært medprodusent. Også i år gir vi den ut alene. I fjor fikk vi konkurranse av noen som etterligner oss. Mange trodde de kjøpte vår kalender. Snart kan du kjøpe Røyken Historielags kalender for 2023. Følg med på hjemmesiden og Facebook for informasjon om salgssteder etc. Prisen er som tidligere: Kr 100,-.

Les mer

Medlemsmøte 27. oktober

Torsdag 27. oktober kl 19.00 på Asker museum: «Drammensbanen 150 år – og 100 år elektrisk».

Les mer

Aktiviteter

NY PRIS på gave til de som har alt

NY PRIS! - Kjøp to bind av «Bygda og menneskene» for kr 250,-. 

Les mer