Aktivitetskalender

Lokalhistorie som gave til de som har alt

Kjøp to bind for kr 500,-! Etter at formannskapet i Røyken vedtok å overdra lageret av bygdebøkene til Terje Martinsen til Røyken Historielag, gir det en god anledning for Historielaget til sårt tiltrengte ekstrainntekter.

Les mer

Oltidsmarsjen 2015

Turmarsjen ”fjordimellom” arrangeres for 26. gang, langs Oldtidsveien mellom Drammensfjorden og Oslofjorden (fra Gullaug i Lier til Slemmestad). Oldtidsveien er Røykens tusenårssted.

Les mer

Åpen dag

Det var tidvis kø torsdag 22.mai på Kornmagasinet for Røyken Historielags «Antiques Road Show».  Stor pågang av Røykenbøringer som ønsket å få verdsatt sine antikviteter og samlerobjekter.

Les mer

Markvandringen søndag 28.august 2012

Det ble en fin markvandring fra Røyken opp gjennom Kleiver feltet med god oglærerik informasjon fra vår arkeolog Kjartan Fønstelien.  Vi fikk se fleregravhauger og røyser samt den store boplassen fra steinalderen. Kjartan viste oss også tilsvarende funn av flint og bergkrystall som det som var funnet på boplassen. Totalt var vi 17 voksne og 3 barn med på turen.

Les mer

Oldtidsmarsjen

19.september 2010.

Les mer

Bygdedagen på Hernestangen

Bygdedagen på Hernestangen lørdag 5.juni 2010 ble en suksess.
I det fine været hadde besøkerne det perfekt med et allsidig program for både store og små.

Les mer

Ertesuppeservering under Oldtidsmarsjen

Noen bilder fra ertesuppeserveringen på Mellom Bø under Oldtidsmarsjen den 20. september 2009.

Les mer

Markvandringen 13. september 2009

16 morgenfriske sjeler fikk en flott tur i Bøkleiva og Bømarka søndag 13.september. Vi startet fra Slemmestad ungdomsskole der vi fikk en grundig gjennomgang om blant annet gården ”Lillelien” der ungdomsskolen nå ligger. Harald Melvold, slektning i rett nedadgående linje, fortalte oss hvordan det en gang hadde sett ut der.

Les mer