Program resten av 2022

Publisert dato: 9. september, 2022

Oldtidsmarsj, felles medlemsmøte med Heggedal og omegn historielag og julemøte med en populær og snakkesalig forfatter og personlighet står på programmet til Historielaget i høst.

Søndag 18. september går Oldtidsmarsjen av stabelen. Se egen artikkel om dette arrangementet.

Torsdag 27. oktober kl 19.00 på Asker museum: «Drammensbanen 150 år – og 100 år elektrisk». Foredrag om omvisning i utstillingen ved Anders Baalsrud, Norsk Jernbaneklubb, og Heidi Fossnes, Norges Husflidslag. Møtet arrangeres i samarbeid med Heggedal og omegn historielag.

Torsdag 8. desember kl 19.00 på Kornmagasinet: Julemøte/medlemsmøte med julekake og kaffe og møte med forfatter Thor Gotaas. (Bildet). Temaet for kåseriet hans kan sammenfattes til «Fra utedass til sport og ørkenen i New York».

Thor Gotaas er forfatter og folkeminnegransker. Han skriver kulturhistoriske bøker med folkloristisk vinkling. Gotaas er cand. philol. fra Universitetet i Oslo med hovedoppgaven Holdninger til tatere sett i historisk perspektiv. Han har skrevet flere bøker om idrettshistorie, utedassens historie og reiseskildringer. En av idrettsbøkene har han skrevet sammen med Historielagets egen Tor Kise Karlsen.